Nyheter

Om alkohol introducerades idag

Tänk om alkohol skulle lanseras idag. Hur kan de flesta vara så säkra på att alkohol utan tvekan skulle förbjudas om det ”kom” idag? Vilka är skyldiga till den här myten som bygger på det ologiska resonemanget om en osynlig moralisk måttstock för vad som är euforiskt fusk.

ACTNOW: Den nya internetdrogen alkohol är numera populär bland landets ungdomar. Ruset av ren alkohol liknar det som kommer av GHB men för att uppnå alkoholberusning så krävs det mer än bara några droppar.

Vanligtvis så langas sprit utblandat med trä och ört för att mildra den kemiska smaken och öka säljarnas intäkter. Alkohol är mycket farligt för kroppen och därför rekommenderar rastaforskarna en rask narkotikaklassning lagom till sommaren 2010. Studier har visat att alkohol fräter sönder kroppens organ och tar helt över det sockeroida systemet i kroppen.

Mentalt kan alkohol skapa rejäl oreda både akut och på längre sikt. Abstinenssymptomen vid alkoholavvänjning är mycket kännbara och svåra. Alkohol har en del positiva egenskaper men det skiter vi i, då ändamålen helgar medlen.

Skitsnack är vad det är och det visar nykterhetstiden i USA som orsakade kaos i samhället. Mordstatistiken gjorde hål i taket och europeiska maffian etablerade sig i Nordamerika. Spriten som under förbudet (1920-1933) ändå varit lättillgänglig genom den svarta marknaden kunde återigen beskattas och säljas i legala butiker. Mordstatistiken sjönk drastiskt.

 

 

I Sverige hade vi länge ransoneringssystemet med motboken som varade ända fram till 1955 p.g.a. folkomröstningen om rusdrycksförbud i Sverige 1922. Förbannade nykterister!

En affisch från dåtidens drogliberaler:

När någon uttalar den här gamla slagdängan så kan du enkelt ifrågasätta personens åsikt.

Vin är en drog och kultur = drogkultur. Vi provsmakar och samlar drycken som tillverkas av vindruvan. Säg att någon upptäckte vinrankan imorgon för att sedan komma på vintillverkning. Skulle vi förbjuda sådan kultur?

Fråga sedan om det verkligen räcker med att vi narkotikaklassar den nyuppfunna drycken eller ska vi även inkludera vindruvan som trots allt är en prekursor till vin. Tänk kokablad och kokain.

Försök förklara för personen att det är för farligt att överlåta handel med alkohol till organiserade brottslingar eller främja amatörproduktionen i folkhemmet. Ungdomar skulle dö som flugor på gator och torg.

Det är därför alkohol är legaliserat.

Post scriptum

Ett vanligt svar på argument för legalisering är frågan om droger ska släppas fritt. Svara då med motfrågan om legaliseringen av alkohol och försäljning genom Systembolaget är så fritt.

Kuriosa ur Sveriges alkoholhistoria

1850 – Några bergsmän i Falun bildar det första systembolaget ”I sedlighetens intresse”. Vinsten går till allmännyttiga ändamål.

Nämen oj vad likt dagens cannabisdispensärer (apotek) i Kalifornien. 😉

Låt oss köpa lagligt från cannabissystemet!

Länkar:

75 år sedan spritförbudet i USA upphävdes

Förbud lönar sig ej

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.