Nyheter

Norrlandspolisen trakasserar barnfamiljer i jakten på narkotika

Jag läste precis en insändare i Östersunds-posten som fick mig att rysa. En familjemor skriver att hon och familjen var på en matbutik för att handla. På vägen därifrån så stoppades familjen av två unga poliser som misstänkte pappan för att vara knarkare.

 

Poliserna var otrevliga mot familjen och använde standardsvepskälen för att berättiga sitt agerande. Pappan fick höra att han hade små pupiller och verkade väldigt trött i matbutiken.

Läs insändaren: Konstig poliskontroll under familjeutflykt

Poliser som begår övergrepp i jakten på narkotika verkar inte allt för ovanligt i Norrland. I november förra året så stoppades tre män i en bil på en vältrafikerad väg i Sundsvall. Poliserna tvingade männen att klä av sig vilket skedde inför förbipasserande bilar. Männen i bilen fick genomgå en mycket förnedrande kroppskontroll. En av poliserna misstänks för tjänstefel.

Läs mer: Polisen tvingade män klä av sig kläderna

[tags]narkotika, polisen, norrland, östersund, sundsvall[/tags]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!