Nyheter

NL: Städer vill tillåta cannabisodling

Nu verkar det som om många missnöjda holländare skulle ha fått nog av den dubbelmoral och haltande logik som hittills kännetecknat den nederländska cannabispolitiken. De vill också kunna odla laglig cannabis.
Amsterdam och flera andra storstäder som Rotterdam, Groningen och Utrecht har redan via sina respektive stadsfullmäktige ansökt hos regeringen om att få egen odling att åtnjuta legalt skydd. Därigenom ska den illegala cannabishanteringen kunna uteslutas ur leverantörskedjan till cannabiscaféerna, är tanken.

Polisen blundar
Som det nu fungerar har coffeeshops rätt att sälja mindre mängder hasch och marijuana för personligt bruk. Och fast cannabis officiellt är en illegal drog, blundar polisen för allt innehav som understiger fem gram.

Inga drogliberala liberaler
Dessvärre ser det inte speciellt ljust ut för de här tankegångarna om man skärskådar aktörerna på den politiska arenan. Det holländska liberala partiet VVD verkar vara ungefär lika lite liberala som sina svenska meningsfränder, åtminstone i narkotikapolitiska sammanhang.

Justitieministern  anti förslaget 
Justitieministern Ivo Opstelten (VVD) är total motståndare till att legalisera inhemsk cannabisodling. Hans argumentation går ut på att man skulle bryta inte endast mot nederländska lagar om man tillät odling av cannabis, utan även internationella.

Länkar:

Amsterdam to call for legalised marijuana cultivation

NL: Revolt mot weedpasset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.