Nyheter

Missbrukaren, myten, legenden

Beroendefilosofi är rastaforskarnas nya specialämne. Ni vet när knarkkrigare försöker omintetgöra liberal argumentation med påhopp om att det är drogen som talar. Ett liknande fenomen är när cannabiskultur som ikoner och tröjtryck bland ungdomar likställs med hakors eller kallas mörka krafter.

 

 

Kan ”narkomanens” försvar av sin drog möjligen kopplas ihop med det välkända beroendesymptomet förnekelse? Vad är egentligen det? Hur kan vitt skilda substanser, lagliga som olagliga, framkalla beteendet att inte erkänna sin last? För om det egentligen inte är något fysiologiskt i beroendehjärnan kanske det snarare är ett symptom i moraliserande personers sinne?

En sak är säker, bland tolvstegsfundamentalister och knarkkrigare är det en etablerad metod för att omyndigförklara personer med en beroendeproblematik.

Alkoholberoende (alkoholism)

  • Förnekelse – du förnekar ditt beroende inför dig själv och din omgivning och hävdar att du har kontroll.

Källa: http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Alkoholberoende/

Finns detta symptom endast i drogkampens fantasi? Vad ska vi döpa om det till?

Bejerots skuld?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.