Mexiko knark droger legalisera
Nyheter

Mexiko: Lagförslag om att legalisera personligt bruk av droger

Mexikos senat röstade i förra veckan igenom ett lagförslag som skulle innebära dekriminalisering av mindre mängder narkotika. Otroligt nog kommer förslaget från presidenten Felipe Calderon som i samarbete med USA fört ett intensivt krig mot drogbaronerna i över ett år. Resultatet är 7000-8000 döda och en till synes oberörd knarkekonomi.

 

Lagförslaget skulle göra det lagligt med 5 gram marijuana, 500 mg kokain och mindre mängder av tyngre droger. Förslaget ämnar att frigöra rättsväsendet från att behöva hantera drogkonsumenter och istället kunna rikta in sig på de riktiga bovarna.

 

Det är inte första gången Mexiko gör ett försök med mer liberala narkotikalagar men tidigare har USA kört över parlamentariska beslut och styrt Mexiko mot fortsatt knarkkrig. Lagförslaget måste dessutom godkännas av det mexikanska underhuset med folkvalda representanter innan det kan bli lag.

Länk:
Mexico Senate OKs Bill To Legalize Drug Possession

[tags]cannabis, legalisera, droger, marijuana, knark, USA, Mexiko[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.