Nyheter

Mer om censuren av Normal Norge

Nu har det kommit mer detaljer om varför Normal Norge nekas utställningsplats på politikerveckan Arendalsuke. Det är i en debatt under programmet Dagsnytt på NRK som Ester Nafstad från Normal diskuterar med Harald Danielson, chef över Arendalsukens sekretariat.

Det hela grundar sig i att Normal under förra årets vecka simulerade en s k cannabis social club. Det är ett koncept inom avkriminalisering som möjliggör för medlemmar att tillsammans odla och använda cannabis i föreningsform. I Spanien är det så väldigt många köper sin cannabis.

Normal hade alltså en klubb på låtsas i sitt tält under 2018 års vecka. Det fanns skyltar som bl a informerade om att medlemmar fick köpa 5 gram. Allt för att locka in folk till debatt och erbjuda information om legalisering.

När folk från behandlingsbranschen såg detta larmades polisen till Normals tält. Anledningen som angavs var reklam för cannabis! Patrullen bad Normals representanter att ta ned skyltarna vilket de gjorde.

I programmet märks det att Danielson är plågad och greppar efter halmstrån, programledaren ler pillemariskt flera gånger när han ställer frågor. Danielson är nu utskämd eftersom både media och flera organisationer ifrågasatt beslutet att neka Normal. Till och med meningsmotståndare till Normal.

Som tur är har Normal nu erbjudits lokaler i närheten av Arendalsukans område av privatpersoner och cafeägare. Så därför kommer det även i år att arrangeras evenemang om cannabis under Norges politikervecka.

Bakgrund:

Normal Norge utestängt från politikerveckan

Foto från Normal Norge Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.