Nyheter

Medical Marijuana Inc. & Bruce Perlowin

Företaget med det geniala namnet startades i mars 2009 och utvecklar ett elektroniskt kortsystem för cannabisapotek och patienter som förenklar processen för identifiering, betalningar och recept. Systemet stöder olika delstatslagar som reglerar medicinsk marijuana och nyligen skrevs den första avsiktsförklaringen med ett cannabisapotek i Kalifornien.

Medical Marijuana Inc. är alltså det första publika bolaget i USA som är helt fokuserat på medicinsk marijuana. Aktien är inte noterad på någon etablerad lista men kan köpas genom mäklare. Den här typen av företag finns det ingen direkt insyn i och riskerna är stora.

 

 

Grundaren Bruce Perlowin startade sitt första företag i sju års åldern, sedan dess har han startat och sålt många framgånsrika bolag. Han har även suttit 9 år i fängelse för smuggling av droger. Perlowin som av press kallats ”King of Pot” började sin kriminella karriär med att langa cannabis som sidoinkomst. Efter 15 års smugglande var Perlowin den största cananbissmugglaren i västra USA och han kontrollerade flera logistikföretag och en mindre flotta av smuggelbåtar.

Verksamheten var mycket omfattande men samtidigt väldigt smidig. För att undgå upptäckt användes övervakningsapparatur som hjälpte dem att kartlägga var kustbevakningens båtar befann sig och när kusten var klar kom båtlass av cannabis och i vissa fall tyngre droger under Golden Gate bron och lastades i land vid en betongpir Perlowin ägde. Till slut så åkte dem fast och Perlowin fick sitt straff men enligt honom själv var det en givande fängelsevistelse. Under nästan tio år bakom galler pluggade han sig till flera examina och läste mängder med böcker. Efter sitt straff har han föreläst för ungdomar om risker och negativa konsekvenser av droger.

Kanske lite väl magstarkt för vissa men men Medical Marijuana Inc har ändå ett patent pending gällande sitt kortsystem och som bekant tycker en majoritet av USAs invånare att marijuana borde legaliseras.

Företaget har blivit något av en snackis, delvis pga av ett flitigt twittrandet och floden av pressmeddelanden från dem. Ett av det senaste handlade om att företaget sätter samman ett utbildningsnätverk som via webbkamerachattar ska undervisa cannabisindustrins olika aktörer.

Länkar:

Aktien: Medical Marijuana, Inc. (MJNA.PK)

Bruce Perlowin Biografi

Hemsida: Medical Marijuana Inc / twitter

Fd cannnabissmugglare söker arbete

[tags]Bruce Perlowin, droger, knark, cannabis, marijuana, smuggling[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.