Prince of Pot
Nyheter

Marc Emery har en vecka kvar i frihet

Det är både sorligt och upprörande att försöka sammanfatta Emerys stundande utvisning till USA och det femåriga straffet i fängelse. Han har sålt frön från Kanada till kunder i hela världen. Denna affärsrörelse har pågått i flera år och Emery har skattat för inkomsterna.

Sommaren 2005 skickar USA narkotikapolisen DEA som tillsammans med kanadensisk polis grep prinsen av pot. Den amerikanska åklagaren kallar Emery för en av de största knarklangarna genom tiderna pga av alla sålda frön som resulterat i tiotusentals plantor i USA.

 

 

Emery har gått med på en uppgörelse som innebär att straffet blir fem års fängelse med goda chanser att få sitta av tiden i sitt eget hemland. Genom att samarbeta med åklagare i USA räddades de medåtalade Michelle Rainey & Greg Williams från att också utvisas till moralismens förenade stater.

Frösäljaren och aktivisten Emery verkar inte allt för uppgiven under den sista tiden i frihet. Han oroar sig för sin fru men säger med positiv stämma att det ska bli intressant att observera världens cannabisutveckling från sin cell.

Vad myndigheter i USA inte verkar förstå är att den officiella ignoransen när det gäller medicinsk marijuana och narkotikapolisens oresonliga kamp mot vissa delstaters cannabisapotek är det bästa sättet att legalisera cannabis. Grymheterna som sanktioneras av Vita huset är inte förankrade i vetenskapen, det är moralistiskt dravel som ska föreställa det rätta.

USA kränker ett annat lands suveränitet pga ett brott som i Kanada hittills bestraffats med max en månad i fängelse.

Frige Marc Emery!

Video:

Emery troubles: Sep 20

Tidigare inlägg från Cannabis.se:

Marc Emerys deal med USA

Marc Emerys öde osäkert

Marc Emery gör en deal med USA

Marc Emery – Kanadas Prince of Pot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.