Nyheter

Luke Flanagan: Cannabis för 1.1 miljoner euro till Irlands statskassa

Cannabisaktivisten och borgmästaren i Roscommon -Luke ‘Ming’ Flanagan- pratar i en intervju med tidningen Hot Press om droger, redogör för sina mellanhavanden med lagen och förklarar varför han har en god chans att vinna en plats i parlamentet i det kommande valet.

I en anmärkningsvärt öppen och ärlig intervju med det irländska 14-dagarsmagazinet Hot Press, som fokuserar på musik och politik, hävdar den kontroversielle cannabisaktivisten och nuvarande borgmästaren i Roscommon att en legalisering av cannabis skulle inbringa ungefärligen 1.1 miljoner euro till den irländska ekonomin.

 

 

-Jag skulle inte dröja länge med att upplysa dem om att jag uppskattar vinsten av en cannabislegalisering till 1.1 miljoner euro, säger Luke Flanegan. Och de pengarna skulle snabbt flyta in till statskassan!

Ekonomisk optimist

Luke Flanegan är optimistisk rörande Irlands möjligheter att ta sig ur den rådande ekonomiska krisen.

– Om man står med ryggen mot väggen, har man två val, säger han. Antingen lägger man sig ned och dör, eller också släss man för sin överlevnad, säger han. Jag tror att vi kan slåss och vinna!

Sände 200 jointar

Ett av Luke Flanegans mera uppmärksammade utspel för att legalisera cannabis var då han 2001 sände över 200 joints till var och en av det irländska parlamentets ledamöter.

Den 28 juni förra året valdes han som oberoende till borgmästare i det irländska länet Roscommon. (Tycks motsvara kommunfullmäktige i Sverige) Redan inledningsvis skapade han viss kalabalik, eftersom han vägrade leda den bön som traditionellt inleder sessionerna i ”kommunfullmäktige” med hänvisning till att det vore hyckleri, eftersom han inte är troende. Det hela löstes i och med att en annan ledamot läste bönen istället.

Sänkte eget arvode

I december föreslog Luke Flanegan att hans arvode skulle skäras ned till hälften och dessutom att andra med ämbetet sammanhängande förmåner skulle slopas helt, eftersom såväl landet som länet/kommunen befinner sig i ekonomisk kris. Detta förslag mottogs med blandade känslor av hans kolleger.

Cannabis favoritdrogen

Även om Flanegan är en passionerad anhängare av cannabis som en rekreationsdrog, har han mindre till övers för andra droger.

-Jag har testat kokain, ecstasy och syra (LSD), men jag gillade dem inget vidare, berättar han. Jag vill kunna behålla kontrollen över mig själv och det finns bara två droger som jag känner att jag kan kontrollera- cannabis och alkohol. Därför är de dem jag väljer som rekreationsdroger.

Polisproblem

Beträffande sina mellanhavanden med lagen, berättar Luke Flanegan att han uppskattar de antal gånger han blivit stoppad och visiterad till mellan 16 och 20 gånger under en tidsperiod på ett och ett halvt år. Dessutom har han vid sex tillfällen utsatts för kroppsbesiktning, s k strip search.

Det kostar på att leva enligt sina övertygelser. Även i Irland.

Länkar:

Luke ’Ming’ Flanagan (Wikipedia)

Luke Flanagan: Cannabis worth €1.1bn to our economy

Elect Luke ’Ming’ Flanagan in 2011

One Reply to “Luke Flanagan: Cannabis för 1.1 miljoner euro till Irlands statskassa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.