Nyheter

Ljus framtid för tillverkaren av Sativex

GW Pharmaceuticals som tillverkar cannabismedicinen Sativex skriver i pressmeddelanden att det går bra för företaget. Munsprayen med cannabistinktur som är godkänd i Kanada har länge testats för godkännande som medicin i Europa.

 

 

Under våren har det kommit positiva resultat från studier om att preparatet bevisligen hjälper patienter som lider av spasticitet pga Multipel Skleros. Därför har GW Pharmaceuticals nu i dagarna ansökt om att få sälja medicinen i England och Spanien. Besked väntas i slutet på 2009 eller i början på 2010. Om Sativex godkänns i ett EU-land så kan det mycket enkelt godkännas i andra länder inom unionen. Cannabismedicin för alla med MS i Sverige 2010?

Som grädde på moset låter bolaget meddela att det under perioden oktober 08 – mars 09 gick med 4 miljoner pund i vinst. Resultatet för samma period året innan var 4.2 miljoner i förlust. Sativex exporteras för tillfället till 21 länder, varav ett är Sverige, vilket är möjligt då många nationella regelverk för mediciner tillåter undantag för illegala substanser om det finns medicinska användningsområden.

Dessa goda nyheter gav GW:s aktie en rejäl skjuts uppåt som idag stigit med hela 9%.

Länkar:

UPDATE 2-GW Pharma files cannabis drug for MS in Europe

GW Files Sativex® Regulatory Submission

Interim Results For The Six Months Ended 31 March 2009

Sativex lindrar spasmer

Almirall tar Sativex till Spanien

[tags]Cannabismedicin, Sativex, MS[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.