Nyheter

LibDem-veteran ryter till..

Liberaldemokraterna i Storbritannien har ju som bekant inte gjort så stort väsen av sig i drogdebatten sedan de tog plats i regeringen och det engelska parlamentet. Men nu ryter Ewan Hoyle, grundaren av Liberal Democrats for Drug Policy Reform, till!
Han anser att den politik Liberaldemokraterna hittills fört är fel och att partiet borde stödja legalisering av cannabis samt arbeta för att heroinmissbrukarna ska kunna byta ut metadon mot diamorfin, ett effektivare och billigare laboratorieframställt heroin.

 Ewan Hoyle, anklagar sina partikamrater i parlamentet för att tiga i drogfrågan alltsedan ämnet senast diskuterades vid konferensen 2002. Då röstade deltagarna för att legalisera användning av cannabis och att avskaffa fängelsestraff för innehav av samtliga övriga droger, inklusive kokain, ecstasy och heroin.
Hoyle vill byta ut metadon mot diamorfin, eftersom detta preparat är mera effektivt än metadon och dessutom kostar bara  en femtedel av metadonpriset.
Han tillade också: ”Ett ökat antal ansedda och respekterade personer inom det brittiska samhället och det internationella samfundet har efterlyst en debatt om avkriminalisering och legalisering. Det är hög tid att Liberaldemokraterna lyssnar till detta upprop och engagerar sig i en rationell debatt!”

Länkar:

Gillar du innehållet på Cannabis.se?

Vi har ingen betalvägg och adblocks är vanligt idag.
Snälla stöd oss, donera med betalkort eller kryptovaluta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *