Nyheter

LA: Dispensärerna stängde- brottsligheten steg

För 15 månader sedan tvingades cirka 70% av de då verksamma men olicensierade medicinska cannabisdispensärerna i Los Angeles-området stänga ned sin verksamhet. Den vanligen konservativa tankesmedjan RAND Corporation har nu genomfört en undersökning som visar att brottsligheten faktiskt är betydligt lägre i de områden där medicinska marijuanadispensärer ännu finns kvar, medan den ökat i områden med nedlagda dispensärer.

När masstängningen av dispensärer inleddes, såg Mireille Jacobson, ekonomiveteran på RAND och ansvarig för undersökningen, sin chans att vetenskapligt ta reda på sanningen; drog marijuanadispensärerna till sig brottslighet, eller ej..?
Resultatet var kanske inte det som experterna förväntat sig. Det visade sig nämligen att där cannabisdispensärerna fortfarande fungerade, var brottsligheten signifikant lägre än där de inte längre gjorde det. Brottsligheten kunde inom ett avgränsat område vara upp till 60% högre än i jämförbara områden med öppna dispensärer.
-Om medicinska marijuanadispensärer verkligen skulle orsaka brottslighet, så borde man ju kunna förvänta sig en nedgång av brott när de stänger..? säger Mireille Jacobson.

Länkar:

Study Reveals Lower Crime Rate Near Pot Dispensaries

Crime Rises When Medical Marijuana Dispensaries Close

RAND Corporation says dispensaries don’t cause crime

Medical Marijuana Dispensaries Not Linked To Crime: RAND Study

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.