Nyheter

Kulturpolisens pyrrhusseger

Polisen pratar runt i media och på Facebook om hur många man kunde ha gripit på Gröna Lund i torsdags när bl a Labyrint spelade. Nu kom man ”bara” upp i 52 personer som misstänks för narkotikabrott. Enligt ett uttalande till Metro hade man kunnat gripa lika många till utan problem.

När en spelning med ett hiphop-band kan generera så många gripanden, så är det något med hela situationen som är galet. Polisen kan inte hejda utvecklingen! 

Desperationen som denna myndighet uppvisar är dessutom kulturfientlig. Polisen motverkar återigen artister och grupper inom en musikgenre precis som de motarbetat reggae och rave i decennier. Vi skrev förra veckan om det förkastliga i sheriffens metoder i Karlstad riktade mot Labyrint. Nu kan vi märka samma tendenser från Polisen i Stockholm, som ska ha möte med Gröna Lunds ledning för att något liknande aldrig ska ske igen. Ja ni läste rätt! 
Vad innebär detta då? Har polisens kanske en lista med icke önskvärda band? Är det den man ska dra för ledningen på Gröna Lund?

Citat från snutens FB:

– Det är mycket tråkigt att årets första konsert på Gröna Lund drog till sig många som inte har något alls att göra på ett nöjesfält där många barnfamiljer och vanliga femkampare vistas, säger Edward Docherty, Citypolisens insatschef under kvällen.

Citypolisen och Gröna Lunds ledning är överens och måna om att något liknande inte ska ske igen. Ett möte är inbokat där utökat samarbete inför kommande konserter är på agendan. 

Eftersom Edward inte ska bestämma vem eller vilka som ska få uppträda i Stockholm förtjänar han en JO-anmälan, den gör du online.

När ska statens agenter sluta smyga runt i folkhaven för att fånga glada medborgare som begår obetydliga brott? Till en början måste vi få bort fängelse ur straffskalan för ringa narkotikabrott, så att vi tvingar snuten att ägna sig åt riktig kriminalitet! 

Länkar:

 Mycket knark vid Gröna Lund-konsert

52 misstänkta för narkotikabrott på Gröna Lund

P3 Dokumentär om Docklands, moralpanik och kulturpolisen

DUNK-DUNK… DET ÄR RAVEKOMMISSIONEN! (1998)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.