Nyheter

KopBusters.com iscensätter cannabisodling för att avslöja polisens metoder

Barry Cooper och hans team från KopBusters hyrde ett hus i Odessa Texas. I huset anlades en odling med växtlampor men istället för cannabisplantor placerades två minigranar i odlingsutrymmet. Anledningen till denna fejkade cannabisodling var att KopBusters ville provocera fram en razzia av narkotikapolisen på orten.

KopBusters ville också skapa uppmärksamhet kring ett fall där en ung kvinna vid namn Yolanda dömts till åtta års fängelse för narkotikaförsäljning trots oegentligheter i polisens utredning och påstod bevisplantering.

 

 

I USA är det mycket vanligt att narkotikapoliser använder otillåtna metoder som spaning med värmkameror (högsta domstolen har underkänt denna metod) och fejkade vittnesuppgifter som att poliser på plats kände en doft av marijuana.

Den fejkade odlingen upptäcktes av polisen samma dygn som den startades och polisen grep KopBusters advokats som väntade i huset. Efter razzian så besökte KopBusters polisstationen för att klargöra vad som ledde polisen till odlingen. Polisen vägrade lämna ut dokument som visar hur det gått till.

Barry Cooper är en kändis i cannabisvärlden. Den tidigare narkotikapolisen har numera bytt sida och på sin hemsida NeverGetBusted.com säljer han filmer som tipsar odlare och cannabisrökare hur man undviker att åka fast.

Länkar:

NeverGetBusted.com

Reason: Gotcha!

Köpa växtlampa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!