Nyheter

Köp en Christianiaaktie!

Snart kan du bli delägare i Christiania genom att köpa folkaktier! Nåja, nästan, i alla fall. Efter 40 års kamp och 10 års utmattande förhandlingar med danska staten, har parterna nått fram till en överenskommelse. Den innebär att christianiterna friköper ett område för 76 miljoner danska kronor och hyr de omgivande grönområdena för 6 miljoner/år.

En fond som äger Christiania, men i praktiken kommer att utgöra en länk mellan christianiterna och danska staten, ska bildas. Skådespelerskan Anne Marie Helger inviger fonden officiellt den 26 september 2011, på själva 40-årsdagen för Christiania.
Nu måste fonden fyllas med klingande medel, så därför tillverkar och säljer christianiterna folkaktier för att samla ihop till de dryga 10 miljoner euro som behövs.

Även fortsättningsvis ska Christiania förbli allmän egendom. Ingen spekulation med fastigheter eller liknande ska förekomma, utan fristaden ska förbli ett öppet socialt experiment. Den ska utgöra en välkomnande miljö för individer som har svårt att accepteras i övriga samhället och en naturskön plats med centralt läge, där kreativa individer själva kan skapa sig vackra och ibland ekologiska bostäder till överkomliga priser.

Länkar:

Christiania folkaktier

Aktietillverkning (YouTube)

Är Christiania fortfarande en fristad? (SVT)

FRIKØB FRISTADEN MED FOLKEAKTIER (FB)

Christiania-aktier ska ge fristaden miljoner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.