Nyheter

Knarkkriget i Malaysia påhejas av svenska nykterister

Den muslimska nationen Malaysia har väldigt stränga narkotikalagar. I augusti dömdes den ensamstående mamman Roseedah Cheubong till döden för att ha medverkat i en narkotikaaffär som gällde 1 kg cannabis. Nyligen dömdes Lim Kok Yong till döden, han ska hängas, för 626 gram cannabis. Lim är 24 år gammal men han var endast 19 år när brottet begicks.

I Malaysia finns det en organisation med namnet International Federation of Non-Government Organisations for the Prevention och Drug and Substance Abuse (IFNGO). Det är en internationell lobbyorganisation som verkligen tror på kampen mot droger.

 

 

Med en logga som liknar IOGT-NTO:s så förespråkar IFNGO asset forfeiture, en strategi populär i USA som går ut på att återinvestera beslagtagna pengar från narkotikasyndikat i knarkkriget. Det har resulterat i omfattande poliskorruption då beslagtagna resurser som tex bilar och hus tillfaller den polisstyrka som gjort gripandet. IFNGO länkar även till myndigheter i USA som informerar om narkotika.

Svenska nykterister verkar vara kompisar med IFNGO. IOGT-International med säte i Sverige samarrangerade en konferens om alkohol med IFNGO i december 2008. Nyhetsbrevet AN&T, producerat av Landstinget Gävleborg, skriver om konferensen som ”Ett lyckat samarbete” (sid 8).

Knarkkrigare från Sverige legitimerar barbariska straff och en organisation som tror på och arbetar för knarkkrig i Sydostasien – ett knarkkrig som nu dömt två personer till döden pga lite cannabis.

Det är alltså inte bara sprutnarkomaner i Sverige som dör till följd av omodern drog & narkotikapolitik. Den Malaysiska staten nackar narkotikabrottslingar och försvarar det med samma ideologiska tankesätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *