Nyheter

Känn dig övervakad i skolan

Extra mycket övervakade är det meningen att elever på tre skolor i Östersund ska känna sig. För där ska polisen med hjälp av droghundar genomföra återkommande och svepande narkotikasök.
Det är föreningen med det orimliga namnet Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle som är loket i lobbyarbetet för att få till mer övervakning i våra skolor.

Trots RNS fantasier så finns det narkotika i samhället. Alltså vore det konstigt om det inte förekom i skolor bland elever. Vi har inte poliser som trålar runt med hundar på arbetsplatser, gator och torg. Även om Hasselas hundofiler gärna skulle se att polisen upphandlade tusentals hundar om året blir det förhoppningsvis aldrig så. Men i skolan är det snart en realitet.

 

 

Tänk att statens makt i kampen mot droger är så långtgående att det är polispatruller som i praktiken ska leta efter knarkare i skolan, när knarkkrigarna får som de vill.

Det är svårt att bemöta fundamentalisternas framryckning i skolan där drogtester länge varit deras högsta önskan. Det sker redan som vi tidigare rapporterat om trots att beslutande skolmyndigheter inte ens vill att skolorna ska ha sådana rättigheter.

Det är för ungdomarnas bästa så klart. Ett resonemang som är nästintill omöjligt att ifrågasätta i knarkhegemonins Sverige. Eftersom juridiken så lätt manipuleras med populism så behöver de fascistoida metoderna i skolan nog bemötas med frihetlig ideologi.

Vad anser Liberala partiet, Liberaldemokraterna och Piratpartiet om ökad kontroll i skolan?

Länk:

Skolor börjar med knarkhundar

Knarkhundar på skolor i Östersund

Cannabis.se om drogtester i skolan:

Batongliberalismen genomsyrar Folkpartiet

Drogtester av minderåriga, elever och i förlängningen alla

Kampen mot droger kräver fler drogtester i skolan

Drogtester i skolan är moralpolitik

Skolverket kritisk mot slumpmässiga drogtester i skolan

Drogtester i skolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.