Nyheter

Kalifornien: Får plantorna leva..?

I 28 års tid har den kaliforniska staten, delvis finansierad med federala medel, samvetsgrant försökt göra sitt bästa för att hålla delstatens enorma marijuanabestånd nere genom att bekämpa plantorna.  Trupperna har slaktat mer än 20miljoner plantor, varav 4.3 miljoner bara under förra året. Därmed tror man sig ha undanröjt c:a 10% av utomhusskörden.

Nu ser det emellertid ut att kunna bli slut på den här meningslösa jakten. Guvernören Jerry Brown har nämligen i dessa tider av budgetnedskärning i förra månaden haft den goda smaken att underteckna ett dokument som syftar till att trimma ned budgeten för den personal som i vanliga fall ”trimmar” cannabis!

The state’s Campaign Against Marijuana Planting är det officiella namnet på utrotningsaktiviteterna. Det här kan alltså vara CAMP:s sista sommar. Lynda Gledhill är taleskvinna för åklagarmyndigheten i Kamala Harris. Hon säger att det vid den här tidpunkten är osäkert vad som kommer att hända med ”the eradicators” -utrotarna. I Kalifornens budget för 2012 har 71 miljoner dollars skurits bort från Division of Law Enforcement, vilken inkluderar narkotikabyrån.

Länkar:

Weed-Eradication Funds Raided in New State Budget

Brown Chops Down Marijuana Eradication Program

Polisbeslag av hampafält i Skåne är slöseri med

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.