Nyheter

JWH-210 snart narkotikaklassat

Den syntetiska cannabinoiden JWH-210, som likt naturliga cannabinoider främjar nybildning av celler och motverkar cancertumörer, kommer snart att förbjudas av narkobyråkraterna. Många tycker att Cannabis.se borde strunta i detta, men denna principiellt viktig fråga är något vi måste ta strid om!

Anledningen till att vi drivit kampanjer som Varför narkotikaklassa syntetiska cannabinoider? samt Rädda Spice! är därför att Regeringen med hjälp av Folkhälsoinstitutet godtyckligt förbjuder ämnen som är nyttiga och har många goda egenskaper.

 

 

Rädslan för knark och myndigheters förbudsmentalitet försvårar för forskningen och resulterar i en direkt felaktig syn på dessa ämnen i vårt samhälle. Istället för att framställas som den mirakelmedicin de faktiskt är, sprids nidbilden av syntetiska cannabinoider som livsfarliga internetdroger.

Själva klassificeringsprocessen görs i skymundan, utan offentlig insyn eller remissinstanser och med larviga argument som att ”riskerna är samma som för cannabis”. Den här processen är snarare en formalitet som inte är rättssäker, då resultatet allt som oftast blir det samma- narkotikaklassificering!

Vi anser att denna samhällsfarliga förbudshysteri måste motverkas och ifrågasättas.

Länkar:

Fråga till FHI idag

Vetenskapliga rön om JWH-210 på Pubmed

Ämnen som utreds inom FHI (PDF)

Gillar du innehållet på Cannabis.se?

Vi har ingen betalvägg och adblocks är vanligt idag.
Snälla stöd oss, donera med betalkort eller kryptovaluta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *