Nyheter

Joakim Hedström går fri

Joakim Hedström har fått tillbaka den medicin som tullen beslagtog i somras när han kom hem till Sverige. Det har även beslutats om att åtal inte kommer att väckas.
Han är alltså en fri man som uppenbarligen fått myndigheters tysta tillåtelse att importera medicinen Dronabinol som innehåller cannabinoider. Nu borde han så klart få använda sig av logistikföretag för att slippa åka själv. 😉

 

 

Vad innebär det här för importen av medicin som innehåller syntetiska eller organiska cannabisämnen? Storebror har åtminstone uppvisat en viss acceptans eller kanske rädsla. Det blev inte någon prejudicerande dom den här gången, men tänk er vilket motstånd som faktiskt skulle kunna uppstå om rättsväsendet ändrar sig i den här frågan och kör på den hårda linjen. Det är en potentiell PR-mina för knarkkrigarna som vi måste vara snabba på att utnyttja.

Frågan är om Joakim och andra kommer att behandlas annorlunda nästa gång de kommer hem med medicin från ett annat Schengen-land?

Länkar:

Plötsligt så hände det – laglig cannabismedicin

Åtal väcks inte

Joakim bröt inte mot lagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!