Nyheter

Israel odlar egen medicinsk hampa

Det israeliska hälsoministeriet har beslutat att eftersom det blir tio gånger billigare att odla egen medicinsk cannabis än att importera den, så kommer det inhemska behovet att tillgodoses genom odling inom landet för åtminstone de kommande två åren.

Generaldirektören för hälsoministeriet -Ronni Gamzi- tog i tisdags beslut om att tillskapa en enhet inom förvaltningen, som ska se till att övervaka och säkerställa att nationens behov av medicinsk cannabis är tillgodosett, enligt Judy Sigel på den israeliska tidningen Jerusalem Post. Enheten ifråga planeras att börja sin verksamhet efter årsskiftet 2011/2012.

De israeliska apotekarnas föreningar pressar på för att kunna få tillstånd att distribuera medicin till sina lagliga patienter genom apoteken och den israeliska polisen hade hellre sett att myndigheterna valt att importera cannabis, därför att de tror att tullen lättare skulle kunna uppbringa försändelser till ”icke lagliga brukare”.
Trots det valde alltså det israeliska hälsoministeriet att förbjuda import av medicinsk cannabis de närmaste två åren.

 

Länkar:

Medical cannabis to be locally grown

Israel’s Medical Cannabis To Be Locally Grown

Israel to grow medical cannabis to keep down prices

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.