Nyheter

Holland igen: Ordningen återställd!

Härom dagen skrev vi om den förvirrade juridiska situationen för turister som vill testa cannabis lagligt i Holland. Här följer vi upp med goda nyheter för alla dessa hoppfulla utlandsresenärer; ”Den holländska toleranspolitiken” med avseende på cannabis återinfördes den 1 juli i år och kommer att gälla till 1 juli 2015. Det innebär att alla Amsterdams (och övriga) coffeshops åter kan besökas av konnessörer och allmänt nyfikna cannabisturister i allmänhet!

Domen vi rapporterade om nyligen tolkades som om en permanent lagändring vore nödvändig innan man från lokalt håll kan utestänga cannabiskonsumerande turister. Därför finns ingen anledning att inte i ytterligare fyra år fortsätta med business as usual, verkar myndigheterna ha resonerat. Åter är det alltså fritt fram för utländska medborgare att handla hasch och/eller marijuana av hjärtats lust i alla holländska coffee shops!

Länkar:

Coffeeshops Remain Open for Tourists

Dutch cannabis coffee shop ban, harms tourism

Holland’s coffeeshops stay open to foreigners

Holland: Fel stänga coffe-shop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.