Nyheter

Hemp Museum Gallery öppnat i Barcelona

Den 9 maj 2012, bara 14 dagar efter det att Hash Marihuana & Hemp Museum i Amsterdam återinvigts, öppnades portarna till Hemp Museum Gallery i Barcelona i Spanien.

Museitillskottet invigdes av Josep Maria Faricgla och kvällen kulminerade i den andra delen av evenemanget  2012 Cannabis Culture Awards.

Priset gavs i år till The Global Commission on Drug Policy och mottogs av dess representant Richard Branson.
Dessutom fick en spansk aktivist -Fernanda de la Figuera- och Todd MCCormick, en amerikansk författare/fotograf vara med och dela på utmärkelsen.

Cannabisen och mänskligheten
Cannabisplantans historia går hand i hand med mänsklighetens. Besökarna på denna unika, permanenta utställning får ta del av historien om hur denna förvånansvärt mångsidiga planta möjliggjort utvecklingen inom områden som medicin, klädsel, sjöfart, jordbruk och många fler.Den har varit en oskiljaktlig del av det mänskliga livet i tusentals år.

Flera utställningsföremål
I och med att museets galleri nu öppnar i Barcelona, blir det möjligt för besökarna att ta del av en ännu större mängd av utställningsföremål som tidigare helt enkelt inte fått plats i de befintliga museiutrymmena i Amsterdam. Ett exempel är en vävstol, laddad med hampatråd. Andra är olika modellsegelfartyg, som visar hur mycket hampa det krävdes för varje fartyg.

Muséet har öppet alla dagar mellan 10.00 och 23.00. Inträdet är €9 för vuxna. Barn går in gratis i vuxet sällskap.

Länkar:

About The Hash Marihuana & Hemp Museum and the Hemp Museum Gallery

Inauguration Hemp Museum Barcelona

One Reply to “Hemp Museum Gallery öppnat i Barcelona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.