Nyheter

Hassela och för många andra HVB-företagare är oseriösa

Vill du tjäna snabba pengar är det inte en odling i garderoben som gäller. Dra istället igång ett hem för vård eller boende (HVB). Skaffa tillstånd, kom på något som får klienter och beställare att välja just ditt hem.

Fastigheten som införskaffas för verksamheten bör ligga naturskönt men skicket är inte så viktigt då klienterna kan renovera den som en del i vården. Det fina är att en kommun betalar den arbetande klientens lön.

Få HVB-hem godkända vid granskning

 

 

Men skynda dig för snart kan det nog bli krångligare. Granskningar av myndigheter och media har visat att aktörer med vård- och boplatser för utsatta ungdomar ofta tjänar mycket bra trots att ”behandlingen” är flummig och allt för ofta bara leder till en ny vistelse för klienten någon annanstans.

För mödan fakturerar behandlingshemmen 4,5 miljarder av våra kommuner varje år. HVB-hem är bra business, för ägarna. Det är en lukrativ industri med över 500 hem utspridda över hela landet. Det finns så många att portalen HVBguiden.se samlat ihop dem.

Staten privatiserade vården av utsatta ungdomar på 80-talet och nu står vi här med en guldgrävarbransch som skriker KNARK samtidigt som de håvar in pengar från kommunerna. Visst är det lite underligt med medias ovilja att koppla ihop HVB-träskets oärlighet med kampen mot droger? Så klart finns länken där, se bara på Hassela.

Samtidigt som Hassela vanvårdar ungdomar på sina behandlingshem och i TV så bloggar deras propagandamakare Torgny Peterson, med lön från Socialstyrelsen, om varför kampen mot droger är så viktig.

Varför granskar Socialstyrelsen när det är myndigheten i fråga som borde granskas? Varför betalar vi 4,5 miljarder för att ungdomar med problem ska få dykcertifikat i en utbildning ledd av olämplig personal? Varför gör regeringen kraftiga nedskärningar i alkohol- och narkotikaåtgärder de kommande åren?

Tvi!

Länkar:
Var tredje ungdomshem har brister

Dyr vård med okänt resultat

Privat ungdomsvård – en lönsam affär (intressanta kalkyler)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.