Den dåliga ekonomin skapar problem för såväl personal som ungdomar på Hasselakollektivet i Klintehamn.
Nyheter

Hassela Gotland anmält

Den dåliga ekonomin skapar problem för såväl personal som ungdomar på Hasselakollektivet
i Klintehamn.

Hasselakollektivet i Klintehamn på Gotland har av en av sina egna anställda blivit anmält till Socialstyrelsen för bristande säkerhet.
I anmälan heter det att vården inte fungerar som den ska och att Hassela inte längre kan garantera säkerheten för de på kollektivet boende ungdomarna.

Ekonomiska problem
De senaste fem åren har Hassela Gotland dragits med ansenliga ekonomiska problem, vilket enligt somliga av de på kollektivet anställda fått stora konsekvenser för såväl vården som personalen.

Förvaring men ingen vård
En ur personalen har uttalat sig för Gotlands Tidningar och sade då att det i dagsläget snarare handlar om förvaring än vård och behandling.

”Medlevarskapet” fungerar inte
Det s k medlevarskapet, som går ut på att ungdomarna ska ingå i en om familj påminnande miljö, fungerar inte, enligt anmälaren. Personalen är underbemannad, vilket resulterar i att praktikanter får ta ett orimligt stort ansvar för ungdomarna vid vissa boenden.

Drogkonsumtionen högre
Vidare heter det i anmälan att många ungdomar spårar ur och att flera i dagsläget konsumerar droger än vad som tidigare varit fallet.

Föreståndaren: -Inga kommentarer
Föreståndaren för Klintehamnskollektivet är Lennart Johansson. Han vill emellertid inte kommentera detaljerna i anmälan.

Länk:

Hassela anmält till Socialstyrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.