Nyheter

Grinspoon vill likställa cannabis med vin

Dr Lester Grinspoon, 83, känd Harvardprofessor i psykiatri och en av legaliseringsrörelsens ikoner, leder ett initiativ i Kalifornien som juridiskt vill likställa marijuana med vin.
-Det skulle vara en förbättring och hjälpa oss att få slut på det här avskyvärda förbudet, säger Grinspoon. Jag stöder alla projekt som får oss bort från förbud och i riktning mot frihet.

”Regulate Marijuana Like Wine”– omröstningen är ett initiativ som tagits för att legalisera marijuana i Kalifornien under 2012. Om förslaget går igenom skulle det medföra att marijuanan skulle kunna säljas till individer över 21 år. Cannabisen ska produceras, distribueras, skattas och försäljas på ett liknande sätt som sker med alkohol idag. Grinspoon har länge ifrågasatt sanningshalten hos regeringens påståenden om farorna med marijuana och anser att allmänheten lurats till att acceptera förbud mot droger som en effektiv strategi.

-I regel tror jag att folk inte vet VAD det är de motsätter sig, säger han. Jag kallar företeelsen cannabinofobi. Det är som om ett enormt antal individer lurats in i och accepterat ett system av vanföreställningar. De motsätter sig cannabis därför att de tror att det är farligt, när det i själva verket är en av de mest extraordinära och mångsidiga plantor naturen har gett oss.

Länkar:

Regulate Marijuana Like Wine

Grinspoon Endorses California Ballot Initiative to Regulate Marijuana Like Wine

Repeal Cannabis Prohibition

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.