Nyheter

Georgien vill legalisera cannabis

Den förra sovjetrepubliken Georgiens regering överväger att legalisera marijuana, enligt ett uttalande från en av landets ministrar på fredagen.
-När det gäller droger, har förbudmekanismer mycket ofta en rikoschetteffekt på andra samhälleliga faktorer, som behöver stärkas upp, sade arbetsmarknads-, hälso och socialministern David Sergejenko. Och det innebär nya ekonomiska satsningar inom dessa områden.

 ”Väl uttänkta strategier behövs”
-Det innebär att ämnet kräver väl uttänkta strategier och legaliseringen av cannabis kan vara en del av det, fortsatte han. Emellertid krävs fortsatta diskussioner i frågan.
-Att vi för resonemang runt detta, innebär inte att vi en dag kommer att vakna upp och se marijuana i varudiskarna på vår supermarket, fotsätter ministern. Så kommer det naturligtvis inte att gå till.

Drogbrott kan ge ett år
Enligt georgisk lag kan brott mot narkotikalagstiftningen resultera i upp till ett års fängelse. Alternativa straffpåföljder är böter eller samhällstjänst. Georgiska politiker har tidigare krävt legalisering av s k soft drugs. Tamara Sirbiladze, ordförande för Georgiens drogpolitiska råd sade redan 2005 att en legalisering av cannabis skulle kunna minska den drogrelaterade brottsligheten.

Länk:

Georgia may legalise marijuana

Republic of Georgia Could Legalize Marijuana

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *