Nyheter

Frankrike: Endast böter för ringa narkotikabrott

I Frankrike kommer bruk av cannabis (samt kokain) numera endast leda till böter på plats. Jämfört med tidigare då det automatiskt inneburit gripande och besök på polisstation. En reform och defacto avkriminalisering! Detta i landet som länge haft mycket strikta lagar gällande konsumtion och mindre mängder.

Eftersom nolltolerans så klart inte fungerar och landets invånare röker mest cannabis i hela Europa, har det i praktiken bara lett till mer diskriminering och stigmatisering, som slår orättvist hårt mot etniska minoriteter i utsatta områden.

Nu när Frankrike reformerar omodern narkotikalagstiftning, liknande den i Sverige, kanske det är dags även för oss att tänka efter?

Källa:

France rolls out €200-on-the-spot fines for people caught with drugs

2 Replies to “Frankrike: Endast böter för ringa narkotikabrott

  1. Nice. Bara ha 2000 kronor undanlagt på ett konto ifall man blir påkommen. Måste röka mycket skönare när man vet att onkel blå inte kan förstöra hela ditt liv för lite gräs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.