Nyheter

FN-chef vill utforska alla alternativ i drogfrågan

På FN:s internationella dag mot drogmissbruk och illegal handel den 26 juni, förklarade generalsekreteraren Ban Ki-moon att tiden nu är inne att se över alla valmöjligheter för att åstadkomma en hållbar global narkotikapolitik.
”War on drugs” är ett politiskt val, fortsatte generalsekreteraren. Det finns andra valmöjligheter, som åtminstone på bästa sätt bör diskuteras, undersökas och analyseras. Vi delar alla samma mål- en säkrare, mer hälsosam och rättvis värld.

Särskild session 2016
Under 2014 kommer FN:s narkotikakommission att genomföra en översyn av narkotikapolitiken. Detta kommer 2016 att följas av FN: s generalförsamlings särskilda session i frågan.
-Jag uppmanar medlemsstaterna att använda dessa möjligheter för att genomföra en bred och öppen debatt som tar alla alternativ i beaktande, säger Ban Ki-moon.
Länk:

Ban Ki-moon calls for ”all options” to be considered in drug policy debate

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.