Nyheter

Finland: Pragmatisk droginformation

Myndighetsfolk och lobbyister i Sverige borde hämta inspiration från den finska föreningen Förebyggande rusmedelsarbete EHYT. Föreningen har i en nyligen genomförd undersökning bland niondeklassare fått fram att 54% av eleverna har vänner som provat cannabis.

Anne Ahlefelt som arbetar för EHYT säger till tv-kanalen YLE att vuxna inte bör demonisera droger och att man ska intressera sig för vad unga vet om dessa. Hon säger även att man inte ska basera sin syn på cannabis på okunskap och förutfattade meningar. 

Tyvärr så uppvisar inte svenska knarkkrigare denna klokhet. Man kör istället vidare på mantrat om att den hemska drogliberalismen hjärntvättar ungdomar och att de stackars små liven inte vet bättre. Det är för dem helt otänkbart att unga skulle kunna inhämta information på annat håll och kritiskt granska denna.

Länk:

”Tala med unga om cannabis”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.