Nyheter

Finland legaliserar medicinsk cannabis

För ett år sedan fick en patient i Åbo rätt att använda cannabis mot smärtor i rygg och nacke som han ådragit sig i en bilolycka. Först avslogs ansökan då cannabis även i Finland är en illegal drog. Efter en överklagan så ändrades beslutet pga medicinska grunder och mannen fick sin medicin. Cannabisen som alltså distribueras genom det vanlig läkemedelssystemet importeras från Holland och överlämnas till patienten på det lokala apoteket.

Apotekarens ord om patienten ifråga:

 

Ett år sedan kunde han inte ens sova. Nu har han återupptagit sitt arbete.

När tillståndet skulle förnyas i år så såg det än en gång ut att bli ett nej. Det här ledde till att finska Social- och hälsovårdsministeriet startade en utredning i syfte att klargöra om cannabis ska få skrivas ut till patienter i Finland. Utredningen ska bla titta på hur lagen kan förtydligas och att doktorer även i fortsättningen ska kunna skriva ut cannabis, det kommer dock behövas specialtillstånd för varje patient.

Källa:
Vasabladet: Medicinsk användning av cannabis blir laglig

Aamulehti: Kannabiksen lääkekäyttö helpottunee keväällä

Argument:
Finska myndigheters godkännande visar att cannabis uppenbarligen har goda medicinska egenskaper.

[tags]cannabis, hasch, medicin, finland[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.