Nyheter

Drogtester av minderåriga, elever och i förlängningen alla

Justitieminister Ask och regeringen går emot lagrådet och juridiska experter vid Lunds universitet i frågan om Polisen ska få utföra drogtester av minderåriga utan att barnens föräldrar måste tillfrågas. I en proposition så föreslår nu regeringen att det ska bli lagligt.

Det är farligt om poliser får ännu mer makt med hjälp av fascistoida narkotikalagar och det riskerar att öka polisbrutalitet och maktmissbruk inom polisen. Minderåriga ska inte behandlas som myndiga!

 

 

Det här spektaklet drivs på av Riksförbundet Narkotikafritt Samhället som propagerar för drogtester i skolan. Genom RNS kampanjsida Narkotikafri skola sprids ideologin för den kränkande kampen mot droger i utbildningssystemet. Det farliga är inte bara att barn och unga kan få svårt att försvara sig mot skolan och myndigheter. Om acceptansen av drogtester ökar så sprids det till fler områden i samhället.

Att vissa yrkesgrupper måste drogtestas är inget att klaga på men när det görs under tvång på fria människor, utan misstanke, i syfte att hjärntvätta och avskräcka så har det gått för långt.

Vi måste motverka knarkkrigarnas dödsryck så att desperat populism inte leder till för stora skador innan narkotikapolitiken reformerats.

Hur ska vi köra över knarkkrigarna?

Länkar:

P3Nyheter: Regeringen struntar i lagrådet

DN: Lagrådet körs över om drogtest

SVD: Lagrådet körs över om drogtest

Drogtester i skolan

Skolverket kritisk mot slumpmässiga drogtester i skolan

Drogtester i skolan är moralpolitik

Kampen mot droger kräver fler drogtester i skolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.