Nyheter

Dom gällande Weedpass – Regeringen måste kompensera coffeeshops

Den inte ens ett år långa policyn om s k ”weedpass” för Nederländska cannabiskonsumenter fungerar inte som den ska, den är för hård. Nu har en domstol i staden Haag dömt staten att betala kompensation till coffeeshopägarna för förlorad inkomst.
Städerna Limburg, North-Brabant och Zeeland i de södra delarna av Nederländerna har sedan en tid implementerat en policy om weedpass för alla Nederländare som vill köpa cannabis på någon av stadens coffeeshops. Anledningen sades då vara att antalet cannabisturister från angränsande länder orsakade stort trafikkaos i städerna. Med ett pass som endast Nederländska medborgare kan inneha skulle då cannabisturismen minska, resonerade man.

Passet har dock fått som effekt att även Nederländska cannabiskonsumenters vilja och intressen har begränsats och i dombeslutet ifrån Haag menar man att weedpasset i vissa aspekter kränker coffeeshopbesökarna i allt för stor utsträckning. Domstolen menar att ett form av pass inte alls hade behövt vara så strikt.

Detta har alltså fått som följd att staten ekonomiskt ska kompensera ett antal coffeeshops i de berörda städerna. Summan av kompensationen fastställs i ett senare skede.

Länkar:

DUTCH STATE HAS TO COMPENSATE COFFEESHOPS FOR LOSSES CREATED BY WEEDPASS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.