Nyheter

Delaware blev nr 16!

Trots att Obama & C.o på sistone morrat lite hotfullt från och till, samt att det från federalt håll förekommer skrämseltaktik mot folk som ägnar sig åt att framställa och distribuera den medicinska marijuanan, så fortsätter den sitt segertåg över Amerikas Förenta Stater.

-Vilken av de amerikanska delstaterna blir nummer 16 (Washington DC icke medräknad) att tillåta medicinsk marijuana? var en aktuell fråga härom dagen. Nu vet vi svaret. Det blev Delaware.

Vermont

Staten Vermont låg länge bra till för att knipa 16-platsen, eftersom lagstiftarna där i torsdags röstade genom ett förslag med (röstsiffrorna 99-44) som kommer att resultera i fyra statliga medicinska cannabisdispensärer. En sista-minuten-varning i form av ett brev från USA:s justitiedepartement, där det påmindes om att marijuana enligt federal lag är illegalt och åtalbart, lyckades inte avskräcka dem. Dessutom är guvernören (demokraten Peter Shumlin) som nu ska underteckna lagförslaget, redan en dokumenterad anhängare av det, så underskriften kommer nog inom en snar framtid.

Delaware

Emellertid visade det sig att Vermont var för sena i vändningarna för att bli stat nr 16 som legaliserar medicinsk cannabis i USA, eftersom Delawareguvernören och demokraten Jack Markell redan den 10 maj hade undertecknat motsvarande dokument i sin stat. Han ville vara tidigt ute för att man ska kunna ha distributionsapparaten igång till den 1 juli, då lagen börjar gälla.

Maryland

Tidigare samma dag hade den demokratiske guvernören  Martin O’Malley undertecknat lagförslaget SB 308 i Maryland, ett dokument som gjorde delstaten till USA:s 15:e (tillsammans med ”specialstaten” Washington DC den 16:e) att tillåta medicinsk marijuana. Dessvärre handlar det om en sönderkompromissad halvmesyr, som medför att brukarna av Marylands medicinska cannabis kan bli arresterade och bötfällda (100$). Om de visar upp giltiga dokument, som bevisar att de har tillstånd att konsumera medicinsk cannabis, slutar dock trakasserierna där.

Länkar:

Delaware Passes Medical Marijuana Law!

Vermont: House And Senate Lawmakers Approve Marijuana Dispensaries Measure

Marijuana Activists React to Delaware Medical Marijuana Victory

Delaware Becomes 16th State To Allow Medical Marijuana

Medical Pot “Legal” in Maryland

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.