alt
Nyheter

Colorado: Legaliseringsomröstning i höst!

I går fick kampanjen som försöker få till stånd en legaliseringsomröstning i Colorado beskedet: De HADE officiellt kvalificerat sig till omröstningen den 23 november!
Det här innebär att initiativet att jämställa marijuana med alkohol och behandla de två drogerna likadant, d v s kontrollera marknaden och tillåta försäljning och beskattning av dem till vuxna över 21 år, har nått sitt mål. Målet var förstås att få frågan med i den delstatliga folkomröstningen i höst, närmare bestämt den 6 november.

Kan bli historiskt
Det i sin tur kan göra Colorado historiskt, eftersom en seger för cannabisaktivisterna skulle göra den amerikanska delstaten det första stället i världen där cannabisförbudet kommer att upphöra helt! Och det ska alltså ske inom 8 månader, så upphetsningen och spänningen hos aktivisterna är stor!

Naturligtvis har nyheten spritt sig som en löpeld inom stora delar av den mediala världen (möjligen med undantag av den svenska) och därför har vi här ett gäng intressanta…
Länkar:

Pot legalization headed to Colorado ballots

Colorado Marijuana Legalization Initiative (2012)

Initiative to legalize marijuana makes ballot in Colorado

Marijuana Initiative In Colorado Qualifies For Ballot

Recreational marijuana legalization proposal cleared to be placed on Colorado ballots

Full legalization of marijuana headed for the ballot

Grinspoon vill likställa cannabis med vin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.