Nyheter

CIA-film visar omtalad nedskjutning av oskyldigt flygplan

Det var 2001 som ett kristet missionärspar med familj och pilot besköts av peruanska flygvapnet under amerikansk övervakning när de färdades i ett litet amfibieplan. Ett slarvigt antagande om drogsmuggling ledde till att mamman och hennes bebis dödades av militärflygplanets kulor. Flygplanet som familjen färdades i lyckades till slut nödlanda på en flod.

 

 

CIA försökte länge skylla på Perus flygvapen. Fallet har stötts och blötts i internutredningar men så klart har det inte resulterat i något mer än disciplinära åtgärder. Programmet för att genskjuta drogsmugglande plan ovanför Peru är nedlagt sedan flera år.

Det är trubbiga svärd som denna strategi knarkkrigare vill se mer av i Latinamerika. Det och besprutning av fattiga bönders livnäring. När drottning Silvia baktalar trenden med avkriminalisering i Latinamerika så borde fler fråga sig själva vad alternativet är.

Länkar:

CIA footage broadcast of fatal attack on plane carrying US missionaries in Peru

Statement from the CIA on the 2001 Peru Shootdown

Brev till Drottning Silvia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.