Nyheter

CATO om polisbrutalitet (LIVE)

Tankesmedjan CATO anordnar idag ett seminarium om polisbrutalitet i kriget mot narkotika, det hela sänds live på nätet från Washington DC.

En av talarna är Cheye Calvo som vi tidigare skrivit om. Han är borgmästare i det lilla samhället Berwyn Heights. En försändelse adresserad till Calvos fru som innehöll en större mängd cannabis stoppades av polisen.

 

 

Detta ledde till en razzia hos paret och i tumultet så sköt polisen familjens två labradorer. Lång tid efter att krutröken lagt sig så förstod polisen att något gått snett. Efter en tid greps anställda på budföretaget som skulle leverera paketet. Utredningen är ännu inte klar men polisen har kommit med en halvdan ursäkt till paret och avskrivit misstankarna mot dem.

En annan talare är Peter Christ som är en av grundarna till den amerikanska organisationen LEAP. På CATOs hemsida går det att finna en speciell karta som håller koll på polisrazzior uppdelat i olika kategorier som t.ex. oskyldigt dödade, dödad eller skadad polis, razzior på fel ställe etc.

Länkar:
CATO, kartan, podcast, livesändning (Börjar idag 22:00 svensk tid, realplayer)
LEAP
DPA: Stop SWAT-Style Drug Raids
Cannabis.se om Cheye Calvo

[tags]CATO, LEAP, polis, cannabis, droger, narkotika[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.