Nyheter

Cannabismedicinen Sativex lockar riskkapitalföretag

Riskkapitalföretaget Great Point Partners (USA) har köpt aktier för flera miljoner pund i det brittiska biomedicinbolaget GW Pharmaceuticals som tillverkar cannabistinkturen Sativex.

Investeringen av GPP som fokuserar på hälso- och medicinföretag leder troligen till att fler investerare nu köper cannabisaktier. GW Pharmaceuticals aktie steg över fem procent efter affären.

 

 

Sativex innehåller cannabinoider från blommor upplösta i medicinsk alkohol vilket sprayas in i munnen och som snabbt hittar in i kroppen via körtlar under tungan. Bolaget odlar egen cannabis på hemlig ort någonstans i England.

Sativex är godkänd som medicin mot bl.a. Multipel Skleros i flera länder, t.ex. Kanada och Holland. Medicinen är nära ett godkännande i EU för behandling av MS. En bevisad effekt har redan uppvisats i flera vetenskapliga kontroller.

Kvacksalvarna kommer och tar dig Torgny! Jag menar Actnow. Jag menar Hassela..

Länkar:
UPDATE 3-Deals of the day — mergers and acquisitions

Aktien GWP.L (London Stock Exchange)
UPDATE 3-UK cannabis medicine maker GW lures U.S. investor

Förlåt Reuters för den publik vi skickar till er. Pirat, så klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.