alt
Nyheter

”Cannabisbyn” Rasquera glad över reklamen

Den kvinna som ursprungligen kom med idén att den katalanska byn/småstaden Rasquera i Tarragona-provinsen skulle förbättra sin ekonomiska situation genom att hyra ut odlingsbar mark till en cannabisclub i Barcelona, anklagas nu för drogförsäljning.
I samband med att hon arresterades, gjorde den spanska polisen ett beslag av 1,3 kilo marijuana, värderat till 5.700 € (cirka  51 000 SEK). Kvinnan är chef vid Barcelona Self-Use Cannabis Association. Fyra medlemmar i gruppen har också åtalats.

Under tiden som detta rättsliga spektakel utspelar sig, förbereder sig byborna i Rasquera för att hålla en omröstning 10april för att besluta om det ev plantagen. Borgmästaren Bernat Pellisa sade att inga politiska påtryckningar skulle påverka stadshusets beslut i frågan. Pellisa noterade också att mediabevakningen av cannabisprojektet motsvarade en reklamkostnad för byn på ungefärligen 2.4 miljoner € (ung 21 miljoner SEK).

Länkar:

Spain: President of cannabis consumer group arrested

Woman who is promoting a cannabis plantation in Catalan village is arrested

Spanien: Legal cannabisodling- en väg ut ur skulderna?

Will cannabis be the saviour or scourge of Rasquera?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.