Nyheter

Cannabis fortsätter sitt medicinska segertåg

Som väl de flesta av oss vid det här laget inser, håller ett paradigmskifte på att ske framför våra ögon när den utskällda cannabisen förvandlas från en illegal drog till något som snarare liknar en mirakelmedicin. Nya rön från Israel visar att THC har förmågan att skydda hjärnfunktionen vid traumatiska skador.                                         
Det har framkommit att om möss injiceras med mycket låga halter av THC, så har de lättare att överkomma problem som orsakats av traumatiska skador. Dessutom har de mellan tre och sju veckor efter vaccinationen lättare att minnas och att lära in nya begrepp.

Låga THC-doser
Doktor Yosef Sarne i Tel Aviv hade en teori som gick ut på att om mössen injicerades med ytterst låga doser av THC, så skulle mikroskopiska skador uppstå i deras hjärnor, vilka senare (paradoxalt nog) skulle kunna skydda nervcellerna mot ytterligare trauma som t ex syrebrist, gift eller någon annan typ av skada. THC:n skulle alltså fungera som en typ av vaccin.

THC-”vaccin”
Det visade sig att hans teori stämde mycket bra, eftersom de med THC behandlade mössen klarade de trauman de utsattes för efter vaccinationen mycket bättre än mössen i kontrollgruppen. Dessutom ökade kognitiva funktioner och minnesfunktioner hos THC-mössen, vilka även hade ett större förråd av skyddande kemikalier än kontrollgruppen.

Optimistisk forskare
Doktor Sarne är optimistisk när det gäller tillämpningen av dessa nya rön även på människor:
-Eftersom THC skyddar mot en mångfald av skador, inte bara vid specifika tillstånd, så tror jag personligen att dessa resultat inte bara gäller på gnagare, skriver han.
Länkar:
Study: Cannabis may prevent brain damage

Extremely Low Doses of Marijuana’s Psychoactive Components Prevent Brain Damage From Other Toxic Drugs

Israel: Researcher Finds Low Doses of THC Can Halt Brain Damage

THC May Protect The Brain From Damage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.