Nyheter

Cannabis en medicin mot missbruk?

Forskare i Kalifornien har påvisat att atutismspektrumstörning kan motverkas vid aktivering av receptorer som påverkas av cannabisämnen.
Enkelt förklarat kan man säga att brist på endocannabinoiden 2-AG, som binder till samma receptorer, är något som hör ihop med Fragil X-syndrom. Som i sin tur kan kopplas ihop med bl a Aspergers syndrom

 Säg att tolvstegsrörelsens mantra om att beroende är en sjukdom är skitsnack. Vi har varit inne på det förut, att det snarare handlar om ett symptom. 

Tänk då att om vissa är presdisponerade eller åtminstone har förhöjd risk att utveckla detta beteende, då är Sveriges narkotikalagstiftning och kampen mot droger ren diskriminering.

I praktiken straffar vi människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som t ex ADHD och Asperger för att de självmedicinerar med cannabis! 

Länkar:

Cannabis chemical may combat autism

NPF är knarkkrigarnas akilleshäl

Mindre hjärnbark ger tidig cannabisdebut?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!