Nyheter

Cannabis är medicin för tarmarna

Forskare i England har studerat hur cannabisämnena THC och cannabidiol hjälper mot ulcerös kolit och crohns sjukdom (kronisk tarminflammation). När tarmsystemet inte fungerar korrekt kan bakterier inflammera och provocera fram överreaktion av immunförsvaret som attackerar kroppens egen vävnad.

I studien ledd av Dr Karen Wright vid Lancasters Universitet fann forskarna att kroppens endocannabinoider, vårt eget system med cannabisliknande ämnen, aktiveras vid åkommor likt dessa men att det ändå inte verkar skyddande. Det är som att kroppens egna cannabinoider inte kan motverka problemen.

Tillförs däremot phytocannabinoider från plantan så verkar det mycket positivt. Cannabinoiderna används bl.a. av kroppen för att reparera membran som inte ska släppa igenom bakterier.

Länkar:

Cannabis for Ulcerative Colitis and Crohn’s Disease treatment

Cannabis gör magen glad

Cannabinoider motverkar cancer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!