Nyheter

BRA: Legaliseringsmarsch med polisbråk

Med dånande trummor, fladdrande banderoller och skanderande slagord drog över 1000 demonstranter igår genom gatorna i centrala Sao Paolo. De vill att cannabis ska legaliseras i Brasilien.
Ett par av slagorden var ”Mindre hyckleri-mera frihet!” och ”Legalisera, Dilma!” (med adress till presidenten Dilma Rouseff) Den till en början fredliga demonstrationen urartade sedan en deltagare provocerat polisen, som svarade med pepparspray och batonger.

 Militärpolisen uppgav att demonstrationen samlat cirka 1000 personer, medan demonstranterna själva hävdar att de var minst 10 000.

Sent ute
-Här i Brasilien är vi mycket sent ute, sa en av marschens organisatörer, Carol Ribiero. I många länder har man tillåtit användning av cannabis, men här dras vi fortfarande med en reaktionär drogpolitik. Idag inser vi att det inte är drogerna som dödar, utan kriget mot drogerna.

Länkar:

Protesters march for legalizing marijuana in Brazil

Brasilien: sammandrabbningar mellan anhängare av legaliseringen av cannabis och polisen

Brasil protest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.