Nyheter

Besök på cannabismuseum i Barcelona

Ägaren till Sensei Seeds Ben Dronkers öppnade för något år sedan en filial till Amsterdam Hash Museum i Barcelona. Vi skrev då om premiären och nu har vi även varit på besök där. Förutom allt hamp- och cannabisrelaterat som det finns mycket av så är huset i sig värt ett besök. Det gamla och förfallna Palau Mornau, palats på katalanska, har under tio år renoverats och det har fått kosta på. Allting är fantastiskt genomarbetat, t o m snickerierna på montrar är oerhört vackra.

Huset restes någon gång under 1400-talet men byggdes om till sin nuvarande form för ungefär 100 år sedan av den välkända spanska arkitekten och modernisten Manuel Joaquim Raspall i Mayol.

Utställningarna är på andra planet och där är det uppdelat i Hampa och Cannabis. När det handlar om drogen så är det i sin tur uppdelat i medicin, cannabiskultur, knarkkrig och historia.

{module 218|showtitle=1}

Info:
Museet ligger nära metro-stationerna Drassanes och Barceloneta. Det kostar 9 euro i inträde och har öppet 10-22 alla dagar. Kolla in deras hemsida för mer info.

Karta:


Visa större karta

Länkar:

Hemp Museum Gallery öppnat i Barcelona

Cannabisklubbar i Spanien

 

Gillar du innehållet på Cannabis.se?

Vi har ingen betalvägg och adblocks är vanligt idag.
Snälla stöd oss, donera med betalkort eller kryptovaluta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *