Nyheter

Barack Obama: Kriget mot droger har misslyckats

I Sverige får man ofta höra att medicinskt bruk av cannabis mest är en strategi ifrån legaliseringsivrare för att tillåta cannabis. Jag frågade en gång en läkare vad han ansåg om cannabis som medicin i Sverige. Hans respons: Fungerar det bra för att lindra något så ok men det får inte vara en ursäkt för legalisering.

 

Belackarna har rätt i en sak och det är att det inte riktigt går att separera medicinskt och rekreationellt bruk. Att tillåta medicinskt bruk är ju legalisering. Dvs man gör det lagligt att medicinera med cannabis mot smärta och sjukdomar. När väl cannabis är accepterat som medicin i Sverige så kommer säkert vissa att skylla på migrän för att få ett recept. Dessa receptfuskare tycker jag kan jämställas med benzoknaprande kostymer med ”oroliga nerver” där samhällets första åtgärd för dessa finpundare inte är att ringa polisen utan snarare erbjuda glättiga broschyrer och samtal med en terapeut.

Vad jag vill säga är att medicinskt bruk av cannabis kommer att komma även till Sverige. Förutom de klassiska effekterna vid smärta, illamående och spasmer så pekar färsk forskning på att vi i framtiden kommer att använda cannabis eller kanske snarare dess aktiva substanser för att behandla tumörer och hjärnsjukdomar.

Nästa gång någon menar på att medicinskt bruk av cannabis bara är en bluff så kan det fungera bra att referera till presidentkandidaten Barack Obama. Den amerikanska tidningen The Washington Times har grävt fram mer videomaterial om hans ståndpunkt när gäller legalisering av medicinskt bruk. Läs här: Obama: Decriminalize pot

Tidigare inlägg: Barack Obama om medicinskt bruk

Källa:
Germany: New Study Shows Marijuana May Fight Cancer

[tags]cannabis, medicin, hasch, barack obama, legalisering[/tags]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.