Nyheter

Nevada: Medicinsk cannabis legalt, men…

Visserligen blev det i samband med senaste månadsskiftet legalt att inneha, odla, testa (och skatta för) medicinska cannabisprodukter i den amerikanska delstaten Nevada.

Men i realiteten lär nog tyvärr de flesta av Nevadas invånare som är i medicinskt behov av cannabis få vänta ett bra tag på att den materialiserar sig i verkligheten. Delstatens förberedelser har nämligen dragit (och drar fortfarande) ut på tiden.

-Det finns alltför många ”-Tänk om..”, säger Adam Mayberry som är talesman för staden/countyt Sparks. Enligt de rapporter jag fått kan det bli verklighet tidigast sent i år eller i början av 2015. Och när jag säger sent i år, så menar jag SENT!

”Missuppfattning”
-Det finns en allmänt spridd missuppfattning att myndigheterna inte gör något åt saken, klagar biträdande polischef Tom Robinson från Reno. Han sitter med i stadens medicinska marijuanakommitté.

Metodiskt
-Faktum är att det motsatta gäller! Det är bara det att vi går väldigt metodiskt tillväga. Vi vill inte rusa huvudstupa in i något som vi inte är rustade att klara av, så vi undersöker noga regelverk och lagar.

400 ansökningar
Nevada förväntar sig få in över 400 ansökningar från individer som vill få sin utkomst genom den nya, växande näringen genom att odla, tillaga eller sälja produkterna.

Dessutom får delstaten in en 2%-ig skatt på grossist- och detaljhandelförsäljningen.

Länkar:

Medical marijuana sales now officially legal in Nevada

Two Local Governments in Nevada Will Allow Medical Marijuana Businesses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.