Nyheter

Avkriminalisering ger färre ungdomsbrott

Den amerikanska delstaten Kalifornien upplever just nu en rekordstor nedgång i antalet ungdomsbrott.  Inte sedan 1954, när man började föra statistik över den kaliforniska ungdomsbrottsligheten, har minderårigas kriminalitet varit så låg.
Mellan åren 2010 och 2011 reducerades den drastiskt med hela 20%! En nyligen genomförd undersökning tyder på att det finns ett klart samband mellan den avkriminalisering av cannabisinnehav som skedde 2010 och nedgången av ungdomars brottslighet.

80 år av arresteringar
Undersökningen fokuserade på antalet individer under 18 år som under de senaste 80 åren arresterats  i Kalifornien. -Undersökningen kallas ”California Youth Crime Plunges to All-Time Low” och genomfördes av San Fransisco-baserade Center on Juvenile and Criminal Justice

Viktig lagändring
Man studerade individer under 18 år som utsatts för arresteringar i Kalifornien under de senaste 80 åren. Man fann att fr o m det att dåvarande guvernören Arnold Schwarzenegger undertecknade lagförslaget som förvandlade innehav av cannabis till en ”överträdelse” från att ha varit en ”förseelse ”. I praktiken inner det här att om man ertappas med en mindre mängd cannabis så kommer endast böter ifråga. En ”överträdelse” resulterade däremot i allvarligare följder.

Dramatisk minskning
Så snart Schwarzenegger hade satt sitt namn på papperet, började effekterna visa sig. Våldsbrotten minskade med 16%, mordfallen med 26% och drogrelaterade arresteringar minskade med nästan 50%!

Länkar:

California Marijuana Decriminalization Drops Youth Crime Rate To Record Low: Study

Mera om lagändringen (PDF-fil)

Marijuana, Not Yet Legal for Californians, Might as Well Be

 

 

      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.