Nyheter

5-grammare snodd på snuthäcken

Precis före nyår hade Eskilstunapolisen noterat att fem gram cannabis som beslagtagits försvunnit ur (eller alternativt aldrig nått fram till) säkerhetsskåpet på polisstationen. Föga förvånande anser vice chefsåklagaren Kay Engfeldt efter att han utrett försvinnandet att det “..saknas anledning att anta att brott har begåtts”
I beslutet skriver åklagaren:
“Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen. 23 kapitlet 4 § andra stycket rättegångsbalken. Det saknas numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats.”

Det kan väl tyckas lite småsint av oss att bråka över en femgrammare som med största sannolikhet blev snodd och upprökt av brajsugna poliser, men det är ju verkligen irriterande att inte lagen tillämpas på dem som är tillsatta att upprätthålla den!

Länk:

Cannabis försvann hos polisen – inget åtal

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!