Info

Det här är vår sida med information om cannabis och narkotikapolitik/juridik. Här kan du svar på frågor, hitta länkar till andra sidor, läsa om riskerna med cannabis och få argument för varför legalisering är smart.

Fråga/Svar

Öppna frågor

Title
Category
Answers
vilka är nackdel arna med att röka Resa 0
Blir alltid trött av cannabis, vad kan man göra för att motverka det? kan man kombinera något tex? Nybörjare 0
Kan man använda hampaolja för artros och reumatiska besvär Medicin & forskning 0
Gikt Medicin & forskning 0
Hur länge finns thc i blodet efter dagligt intag? Medicin & forskning 0

Länkar

Risker

  • Att röka organiskt material, med tobak, utan filter är farligt för lungorna.
  • Mentala problem som kan uppstå vid genetiskt anlag för psykos.

Argument

  •  Den globala organiserade brottsligheten vill minst av alla ha en legalsiering. Det är dem som skulle förlora lejonparten av sina pengar vid en legalisering av cannabis, som är den mest populära illegala drogen.

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).