Svar
 • Fördelar med legalisering skulle vara:

  1. Människor får större äganderätt till sina egna kroppar då man själv får bestämma vad man ska berusa sig med.

  2.Samhället kommer spara in miljarder när polisen slipper jaga människor som röker på, säljer, köper, odlar och transporterar cannabis. Domstolar och kriminalvården kommer spara in ytterligare pengar då man ej behöver lagföra och straffa ovannämda personer.

  3. Människor som brukar Cannabis och känner att deras bruk håller på att övergå till ett missbruk kan vända sig till Sjukvården/socialtjänsten för att få hjälp utan att riskera att gripas av polis.

  4. Skatt på Cannabis skulle dra in enorma summor som skulle kunna användas till skola, vård och omsorg

  5. Kriminella organisationer som har försäljning som har försäljning av Cannabis som sin största inkomstfälla skulle försvinna.

  6. Till skillnad från alkohol blir man inte bakfull på Cannabis så sjukanmälan till jobbet dagen efter en fest skulle minska.

  Nackdelar:

  1. Fler personer skulle antagligen prova på Cannabis och det finns en risk att fler skulle hamna i missbruk

  2. Reggaemusik skulle bli mindre populärt då en genre om att röka marijuana skulle ungefär bli lika coolt som en genre om att dricka öl.

  Besvarad av Anton
  5 år sedan
 • Ursäkta för min stavning, har dyslexi=)  Jag tycker att vi ska de. jag anser att de är personligt val, jag tvingas inte att, INTE dricka en öl tex, jag avstår självmant, men jaja för och nackdelar va det. OBS detta är under förutsättingen att de är åldersgräns på det (ålder kan ju diskuteras jag gillade 18)  Fördelar: Mer öppet samhälle, mer frihet, skattintäckter (25% moms) + försäljings vinst, medeciner från canser till epelepsi och måååååånga fler, man kan göra diesel och plast av hampa (kusinen till rök cannabis), det är 100% miljövänligt. inte nog med de, om någon säger att de är dödligt, det är en ren lögn, eller ja jo, du kan dö av de, men då måste du röka ca 15 tusen jointar på 20 minuter, ALLA rökare vet att de är fysiskt omöjligt.  och nu har vi inte nämnt alla statliga pengar vi kan spara in från avkrimminalisering.  Detta är ju bara en mini bit av de posetiva.  Negativt: om du röker hasch kan du hosta ganska mycket, du kan också börja hosta lite om du röker cannabis blandat med cigaretter (du förlorar ju cigarett filtret när du blandar ut de i en ny hemrullad cigarett) men en helt ren joint utan cigaretter i, (bara gräs) ingen hosta. (jag har aldrig hostat av en ren joint iaf de känns faktiskt ganska behagligt och röka), du blir torr i munnen och halsen (lätt fixat med vatten), det har en kännsla av att de är beroende framkallande, om du rökt varje dag (minst 2 gram/dag) i ca 3 - 5 månader kan du känna att "fan jag vill röka" men det är inget som du inte kan kontrollera med minsta självdisiplin, jag skulle vilja motsvara det mot typ world of warcraft, en gamer som spelar wow i 10 timmar om dagen har samma problem, man kan sluta om man vill, men man gör de hellst inte om man inte behöver.

  Besvarad av David
  4 år sedan
 • Kolla på dokumentären "The Culture High" så får ni svar på vad Marijuana har för fördelar och nackdelar och varför det ens är illegalt i Sverige samt världen idag!

  Källor
  Besvarad av ---
  2 år sedan
 • "Kolla på dokumentären "The Culture High" så får ni svar på vad Marijuana har för fördelar och nackdelar och varför det ens är illegalt i Sverige samt världen idag!"

  Du kan inte förlita dig på en dokumentär, just saying.

  Besvarad av ...
  2 år sedan
Skicka svar
Frågor ur kategorin Nybörjare
/sv/fragasvar/upload_files?prefix=20161203074623 /components/com_communityanswers/assets/uploader/plupload.flash.swf /components/com_communityanswers/assets/uploader/plupload.silverlight.xap jpg,png,gif,txt,pdf,zip,gzip Klicka här /sv/fragasvar/verify_captcha Skicka svar Avbryt Ja Nej Fel! Bekräfta Uppgiften utfördes korrekt Klicka här Vad vill du fråga? /sv/fragasvar/subscribe_qn/56-ska-man-legalisera-cannabis-i-sverige /sv/fragasvar/unsubscribe_qn/56-ska-man-legalisera-cannabis-i-sverige Du följer denna fråga. Du följer inte denna fråga längre. Prenumerera Avprenumerera /sv/fragasvar/get_answer Rapportera detta Skicka Information!
Är du säker på att åtgärden ska utföras?
 • Besvarad av Gäst
  Just nu